24
Mie, Apr

foto: hepta.ro

Eveniment

Alertă meteo! Vreme severă la munte. Un turist a murit, alții au fost salvați în ultima clipă.

Au avut loc intervenții multiple ale salvamontului în ultimele ore.

Avertisment meteo după ce temperaturile au scăzut foarte mult. Din nefericire, viscolul și vizibilitatea extrem de redusă au făcut victime la munte.

Un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut într-o prăpastie la Vârful Dragoslavele. Bărbatul a căzut într-o râpă adâncă de 100 de metri. Acesta plecase la o drumeție pe munte, în ciuda frigului de afară. După mai bine de patru ore de căutări, a fost găsit de către echipa de salvatori în stare foarte gravă, cu hipotermie. Ulterior acesta a murit la spitalul din Ploiești.

Nu a fost singura experiență de acest gen. Și la Cota 2000, salvamontiștii au intervenit de urgență pentru a salva un grup de 7 turiști rătăciți pe munte. 6 persoane s-au adăpostit iar a 7-a a încercat să coboare.

Alți doi schiori care au părăsit pârtia amenajată, în Braşov, şi s-au rătăcit, au solicitat sprijin din partea salvamontiştilor, aceştia fiind recuperaţi, pe seară.

O acţiune similară a avut loc în cursul zilei, când un alt schior a ieşit de pe pârtie, fiind recuperat de către salvatorii montani. Totodată, opt persoane s-au accidentat, sâmbătă, pe pârtiile din Poiana Braşov.

 

Sursa: fanatik.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: