21
Sâm, Mai

Eveniment

Trei copii au căzut într-un lac îngheţat, în localitatea Dumbrăvița, județul Brașov.

Doi dintre aceştia au reuşit să iasă la suprafață. Al treilea copil a fost scos ulterior și s-a încercat resuscitarea sa.

"La data data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 14.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că 3 minori, care se aflau pe raza unui lac înghețat, situat în localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au căzut în acesta, ca urmare a spargerii gheții.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri și scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD.

Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, 3 dintre acestea au căzut în lac.

În continuare, două dintre cele trei persoane au reușit să iasă din lac, pentru cea de-a treia persoană fiind desfășurate activități de căutare de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Dintre cele două persoane, care au reușit să iasă din lac, o persoană a fost consultată la fața locului de către cadrele medicale, iar cea de-a doua a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Activitățile sunt în curs de desfășurare", potrivit I.P.J. Brașov.

"La ora 14.28 am fost anuntați că 2 copii au căzut în lacul Dumbrăvița după ce s-a spart gheața.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de scafandri cu barca pneumatică și două echipaje SMURD.

Unul dintre copii a reușit să se salveze iar pentru cel de al doilea copil s-a început acțiunea de căutare și salvare de către scafandri.

În jurul orei 15.30 copilul a fost găsit, scos din apă și imediat s-au început manevrele de resuscitare de către personalul medical prezent la fața locului", potrivit I.S.U. Brașov.

Revenim cu detalii...

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: