19
Vin, Apr

Eveniment

În aceste zile, aproximativ 27.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și piloți ai MAI sunt pregătiți să intervină pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și sprijinirea comunităților în cazul unor situații de urgență.

Efectivele Poliției și Jandarmeriei vor fi prezente în zonele aglomerate: centre comerciale, piețe, zonele organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, precum și în stațiunile montane.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi în teren peste 1.500 de polițiști rutieri cu 250 aparate radar. Misiunile acestora vor fi sprijinite de piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI, care vor asigura supravegherea aeriană a traficului rutier pe cele mai tranzitate rute din țară.

Totodată, peste 9.000 de polițiștii vor acționa în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pompierii vor fi și ei la datorie în aceste zile, pregătiți să acționeze pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Pentru toate aceste misiuni, vor fi mobilizați, zilnic, peste 5.000 de pompieri, care vor încadra peste 1.200 mijloace tehnice specifice.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere în zona de competență. Astfel, la nivelul întregii țări, activitățile de supraveghere și control vor fi asigurate zilnic de aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră.

Având în vedere numărul în creștere al cazurilor de COVID-19, facem un nou apel către cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Înainte de a pleca de acasă, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire  la condițiile de drum și meteorologice.

Mai multe informații privind măsurile preventive în cazul unor situații de risc pot fi vizualizate accesând aplicația DSU și platforma www.fiipregatit.ro.

De asemenea, este important ca cei care tranzitează frontiera națională în această perioadă  să știe că au la dispoziție aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizați, în timp real, timpii de așteptare din fiecare punct de trecere a frontierei.

Recomandăm de asemenea ca atunci când își fac planuri de călătorie  să se informeze cu privire la condițiile de intrare în statele de destinație și în cele tranzitate. 

Angajații structurilor MAI rămân mobilizați pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Evoluția situației din teren va fi monitorizată de Centrul National de Conducere Integrată pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns, se precizează în comunicatul MAI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: