25
Joi, Apr

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor brașoveni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

1. Polițiști din cadrul Secției de Poliție Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de energie electrică prin ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută de Legea 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că într-o clădire dezafectată, situată pe raza localității Ucea, județul Brașov, un bărbat, în vârstă de 32 ani, ar fi racordat la rețeaua de energie electrică, în mod clandestin, mai multe echipamente informatice și un dispozitiv de încălzire.  

Activitatea infracțională a fost documentată în colaborare cu specialiști din cadrul unei companii de electricitate, care au efectuat măsurători la sistemul de racordare din rețea, prin utilizarea de echipament specific.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

2. La data de 18 ianuarie 2022, în intervalele orare 17.00 - 18.30, 19.30 - 21.30 și 22.00 - 23.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, împreună cu polițiști locali, au organizat și desfășurat acțiuni, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, ce au avut ca scop prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2, verificarea respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare și O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 

Polițiștii au acționat în zona centrelor comerciale în vederea depistării persoanelor care încalcă normele de protecție sanitară și a celor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și verificarea respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare și O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind instituite filtre rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au legitimat 96 de persoane, au verificat 17 societăți comerciale, de tipul sălilor de jocuri de noroc și 50 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 16 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 11.700 lei.

 

3. La data de 18 ianuarie 2022, în intervalele orare 10.00 – 14.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul Siguranța Școlară și Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, au organizat și desfășurat activități informativ-preventive la nivelul unor unități de învățământ situate în localitățile Jibert, Rupea, Feldioara, precum și la nivelul unui centru de plasament din localitatea Rupea, județul Brașov, în cadrul activităților fiind distribuite materiale informativ-preventive, realizate în cadrul proiectului Semaforul Emoțiilor, adresate elevilor/minorilor instituționalizați.

Polițiștii au prezentat și explicat noțiunile privind răspunderea penală, bullying/cyberbulling și au exemplificat modalități de reacție în cazul asistării la astfel de evenimente în mediul școlar.

De asemenea, polițiștii au explicat înțelesul termenilor “contravenție” și “infracțiune”, precum și implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale.

Astfel de activități vor fi organizate și desfășurate permanent, în vederea conștientizării necesității adoptării unui comportament adecvat și în conformitate cu normele legale, în vigoare, precum și pentru aducerea la cunoștință a riscurilor la care se pot expune tinerii, în cazul în care nu sunt respectate prevederile legale.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: