16
Mar, Apr

Eveniment

Alexandru Rafila - ministrul Sănătății a explicat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, noua strategie pentru diminuarea numărului de cazuri covid.

Ministrul a spus că a facilitat testarea în apropierea domiciliilor și trimiterea la spital doar a celor care au complicații.

Situația este următoarea, apropo de diversele acte normative pe care le-am aprobat pentru schimbarea strategiei. Nu așteptăm pasiv ca oamenii să se îmbolnăvească, să se interneze în spitale, ci am facilitat testarea în apropierea domiciliilor și trimiterea la spital doar a celor care au complicații.

Peste 3.000 de cabinete de medici de familie au contracte de testare. Ieri am avut record de teste, 90.000. Vineri, și săptămâna viitoare vom avea record de teste și va crește numărul de persoane pozitive", a declarat Alexandru Rafila.

Din punct de vedere al situației epidemiologice, în ciuda numărului mare de cazuri, proporția numărului de internări este în continuare redusă, este o creștere cu 2-3%, un procent care poate fi absorbit de către sistemul de sănătate.

În ceea ce privește copiii, nu există o creștere progresivă, pentru că am văzut informații aruncate în spațiul public. I-am pus la dispoziție domnului ministru Cîmpeanu toate datele, care arată faptul că în rândul copiilor nu există o creștere.

Facilitarea testării va duce la stoparea pandemiei pentru că un caz identificat și izolat nu va mai transmite mai departe. De asemenea, identificarea în stare incipientă a infectărilor

În ceea ce privește medicația virală inovativă, sper că semnăm în aceste zile primul contract, iar până la finalul acestei luni, antiviralele să ajungă în România. Avem deja antivirale în centrele ambulatorii”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: