20
Sâm, Apr

sursa foto: suceveanul.ro

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de siguranță publică.

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 125/1995 privind regimul materiilor explozive.

În fapt, la data de 01 decembrie 2021, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat care conducea un autoturism pe strada Făgărașului din localitatea Hoghiz, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului au fost identificate mai multe materiale pirotehnice, respectiv 5.170 bucăți articole pirotehnice din categoria P1, 25 bucăți articole pirotehnice din categoria F2, 120 bucăți articole pirotehnice categoria II și 5 bucăți articole pirotehnice categoria F3.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauză, cadrele de poliție au stabilit faptul că materialele pirotehnice ar fi fost achiziționate din mediul online, iar bărbatul în cauză nu posedă documente legale de proveniență.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: