19
Vin, Apr

Eveniment

Persoane cercetate de către polițiștii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

La data de 21 noiembrie 2021, ca urmare a denunțului unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au identificat un conducător auto al unui ansamblu de vehicule, asupra căruia au fost dispuse măsuri de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “dare de mită”.

Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că bărbatul a condus un ansamblu de vehicule, cu o masă mai mare de 7,5 tone, pe DN1, pe raza județului Brașov, încălcând astfel normele legale, fiind oprit pentru control de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov.

În încercarea de a-l convinge pe agentul constatator de a nu aplica sancțiunea contravențională pentru prevederile legale incidente regimului rutier nerespectate, conducătorul auto a oferit polițistului o sumă de bani, în vederea neluării măsurilor legale.

Polițistul a procedat, de îndată, la sesizarea Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului.

De asemenea, la data de 27 noiembrie 2021, în urma sesizării efectuate de către doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au identificat un conducător auto asupra căruia au fost dispuse măsuri de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “dare de mită”.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că bărbatul a fost depistat de către polițiștii rutieri brașoveni pe raza Stațiunii Predeal din județul Brașov, în timp ce conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,63 mg/l alcool pur.

Pentru a nu fi dispuse măsurile legale incidente domeniului rutier, în ceea ce privește conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducătorul auto a oferit polițiștilor suma de 8.000 de lei.

Polițiștii au procedat, de îndată, la sesizarea Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului.

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Facem mențiune asupra faptului că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: