28
Joi, Mar

Eveniment

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în cadru oficial printr-o ceremonie militară organizată de Instituția Prefectului-Județul Brașov și Garnizoana Brașov.

Ceremonia se va desfășura miercuri, 1 Decembrie, în municipiul Brașov, pe Bulevardul Eroilor, zona Modarom, începând de la orele 10:00.

Vor participa prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ceremonia militară va fi asigurată de 6 detașamente de militari aparținând unor unități militare din Brașov, Ghimbav și Predeal, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, iar ceremonia religioasă – de un preot militar.

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea prefectului, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov.

După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, fanfara militară și garda de onoare vor interpreta Imnul Național al României și se va oficia serviciul religios.

Prefectul județului va susține o alocuțiune referitoare la semnificația și însemnătatea momentului.  

Va urma defilarea detașamentelor de militari și a tehnicii – TAB-uri C79, autostație Falcon, autocamioane cu sistemul Oerlikon, autospeciale MAI, autospecială extracție, autospeciale Duster, autocamioane cu aruncător calibru 120.  

Ceremonia se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor și măsurilor stabilite de legislația în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

La ceremonialul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României nu se vor depune coroane de flori.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: