18
Joi, Apr

Eveniment

Persoane reținute de către polițiștii brașoveni.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție  efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de “furt calificat”, ”tentativă la furt calificat”, ”complicitate la furt calificat” și ”tăinuire”.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 05/06 noiembrie 2021, un bărbat, în vârstă de 32 ani, din județul Galați, împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 33 ani, din județul Buzău, ar fi pătruns în două containere amplasate pe raza municipiului Brașov, ce aparțin unei societăți comerciale, iar din interiorul acestora ar fi sustras mai multe unelte de construcție, creând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei.

Totodată, în noaptea de 17/18 noiembrie 2021, cei doi bărbați ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, într-o baracă aparținând unei societăți comerciale, iar din interior ar fi selectat mai multe bunuri, cu scopul de a le sustrage, însă au părăsit locația fără a avea bunuri asupra lor.

În noaptea de 19/20 noiembrie, cele două persoane de sex masculin ar fi pătruns, prin efracție, în interiorul a trei magazii amplasate pe raza municipiului Brașov, de unde ar fi sustras mai multe scule și unelte de construcție.

De asemenea, în noaptea de 24/25 noiembrie 2021, bărbații în cauză ar fi pătruns, prin efracție, într-un container metalic aparținând unei societăți comerciale, iar din interiorul acestuia ar fi sustras mai multe scule și unelte de construcție, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 lei.

Din investigațiile efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că activitatea infracțională a celor doi bărbați ar fi fost înlesnită de către o femeie, în vârstă de 43 ani, din județul Brașov, care ar fi asigurat paza locului comiterii faptelor, precum și de către un bărbat, în vârstă de 38 ani, care ar fi asigurat transportul de la fața locului a bunurilor sustrase.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbați cu vârste de 32 ani, respectiv 33 ani, au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: