28
Joi, Mar

Eveniment

Plătesc bani grei, fără să consume nimic. În această situație disperată sunt zeci de locatari de pe strada de Mijloc. Deși nu primesc căldură de la sistemul centralizat, oamenii au plătit în luna decembrie chiar și 170 de lei. Doar pentru că țevile noului sistem de termoficare trec prin locuințele lor. 

În această situație se află aproape 200 de locatari înscrişi în Asociația de Proprietari De Mijloc 146. 90% dintre ei au centrală proprie de apartament. Oamenii sunt furioși că plătesc o grămadă de bani pentru țevile care nu au fost tăiate.

Unele dau căldură, altele nu. Oamenii au fost șocați când au văzut la avizier cât au de plătit pe luna decembrie. Pentru câteva țevi care le trec prin locuință, unii achită chiar și 170 de lei pe lună. Asta deși au centrală pe gaz și nu au nevoie de căldură de la sistemul centralizat. 

Situația unui alt proprietar este, dacă putem spune aşa, mai fericită. A plătit aproape 50 de lei, pentru două țevi care sunt complet izolate. Aproape cât factura la gaz... care a fost de 90 de lei pe luna decembrie. 

Asociația de Proprietari De Mijloc 146 are contract cu o societate care calculează consumul termic. Reprezentanții firmei nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. Administratorul asociaţiei spune că se încearcă găsirea unei soluții.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: