29
Vin, Mar

Eveniment

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” reiau o bună colaborare și o frumoasă tradiție, aceea a stagiunii Recitalului de la ora 5, eveniment ce va avea loc, de acum încolo, bilunar.

Inaugurarea din acest an are loc miercuri, 20 octombrie 2021, de la ora 17.00, la sediul Muzeului (Piața Sfatului nr. 25). Recitalul va fi susținut de soprana Mădălina Bourceanu, acompaniată la pian de Ovidiu Mezei. Prezintă: Lorand Cristian. După-amiaza muzicală va sta sub semnul genialității compozitorului italian Giacomo Puccini, iar în program sunt cuprinse arii de o deosebită finețe vocală din operele acestuia: „La bohème”, „La rondine”, „Suor Angelica”, „Gianni Schicchi” de G. Puccini. Alături de acestea, veți mai putea audia fragmente din operele „Loreley” și „La Wally” de A. Catalani, „Pagliacci” de R. Leoncavallo și „Amicul Fritz” de P. Mascagni.

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot procura de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor”, înainte de începerea evenimentului.

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 23 octombrie 2021, de la ora 18.30, în sala de pe str. Bisericii Române nr. 51, să vizionați o nouă capodoperă: „Il Trovatore” (Trubadurul) de Giuseppe Verdi.

„Trubadurul”, cea de-a doua operă din trilogia verdiană („Rigoletto”, „Il Trovatore”, „La Traviata”), numită şi „trilogia populară”, continuă să impresioneze publicul din marile săli de operă ale lumii şi astăzi, la fel ca în trecerea celor 168 de ani de la premieră – 19 ianuarie 1853, Teatrul Apollo din Roma. Lucrarea lui Giuseppe Verdi are la bază piesa de teatru „El trovador”, publicată în 1836, scrisă de Antonio García Gutiérrez. „Trubadurul” verdian este, prin excelență, o operă romantică ce înfățișează o poveste, cu o intrigă încurcată, de Ev Mediu, care, dacă ar fi scoasă din context, își poate pierde valoarea și semnificația. Elementele ce o definesc ca atare sunt, în primul rând, subiectul, apoi răsturnările de situaţii, povestirile cu strigoi, elementul nocturn extrem de prezent în imaginea scenică, eroul avântat, fantasmele, obsesiile, exotismul unei comunităţi nomade. Specifică partiturii îi este, pe de o parte, linia vocală de mare inspirație, remarcată în special în ariile celor patru personaje principale foarte puternice, dar și momentele de mare forță ale corului; din punct de vedere muzical, în orchestrație, încep să se simtă accentele viguroase ce vor caracteriza operele din ultima perioadă de creație a lui Verdi.

În distribuție, îi regăsim pe soliștii: Leonora - Anda Pop, Manrico - Răzvan Săraru (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța), Contele de Luna - Alexandru Aghenie, Azucena - Carmen Topciu, Ferrando - Dan Popescu, Ines - Sonia Hazarian, Ruiz - Mugurel Oancea. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Instructor lupte: Bogdan Bălășcău. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

În situația în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Municipiul Brașov a depăşit pragul de 6/1.000 de locuitori, participarea la evenimentele Operei Brașov va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a sălii.

Pe toată durata desfășurării spectacolului, purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment. Vă mulțumim pentru înțelegere!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: