18
Joi, Apr

Eveniment

Din 18 octombrie începe distribuirea tichetelor în valoare de 100 de lei pentru pensionarii cu venituri mici din Brașov.

De luni, 18 octombrie, Municipalitatea lansează campania de Crăciun ,,Dar din suflet pentru seniori”, prin care vârstnicii brașoveni cu venituri mici primesc tichete sociale în valoare de 100 de lei.

,,Având în vedere că se apropie Sărbătorile de Crăciun, de luni Direcția de Asistență socială începe campania «Dar din suflet pentru seniori», campanie prin care Municipalitatea dorește să le mulțumească seniorilor Brașovului și să îi ajute, pe cei cu venituri mici, să aibă sărbători mai frumoase. Astfel, în cadrul acestei campanii, femeile cu vârsta de peste 63 de ani și bărbații cu vârsta de peste 65 de ani, care au domiciliul în Brașov și venituri sub 1.000 de lei, vor primi tichete în valoare de 100 de lei, pe care le vor putea utiliza pentru a-și procura alimente”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Tichetele se acordă pe baza unei cereri, ce trebuie depusă la sediul DAS Brașov (str. Panselelor nr 23), împreună cu următoarele documente:

-actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;

-cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;

-împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile;

-actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

Actele menționate mai sus sunt obligatorii. Neprezentarea unuia dintre acestea conduce la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.

Conform precizărilor DAS Brașov, copiile documentelor trebuie prezentate de solicitanți.

Distribuirea tichetelor sociale se va face după următorul program:

- luni, marți, miercuri și vineri 08.30-15.00 (pauză pentru dezinfecție 11.30-12.00);

- joi 08.30-17.00 ( pauze pentru dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00).

Pentru a reduce timpul de așteptare, persoanele interesate pot opta pentru programare online, pe site-ul www.dasbv.ro, secțiunea „Fă-ți o programare on-line“.

Persoanele care se prezintă să ridice tichetele vor respecta măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire.

Pentru relații suplimentare, puteți contacta Direcția de Asistență Socială la nr. de telefon 0368-469995, pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la sediul din str. Panselelor, nr. 23.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: