23
Mar, Apr

Eveniment

Un elev de 14 ani de la o școală gimnazială din municipiul Bistrița a decedat după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o rețea de socializare.

El a fost găsit spânzurat în locuință, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de către inspectoratul școlar general.
Tragedia s-a petrecut în cursul după-amiezii de marți, iar Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a fost informat miercuri dimineață de către conducerea unității de învățământ.
Potrivit inspectoratului, elevul de clasa a opta care s-a sinucis era singur la părinți și avea rezultate foarte bune la învățătură.
"Din păcate, am aflat şi noi în această dimineață, cu stupoare. Din ce informații avem de la conducerea școlii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la școală. Sunt speculații, însă una care se repetă cel mai des - acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă - este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (...) Copil singur la părinți, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective", a declarat inspectorul școlar general.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

ISJ a cerut sprijinul Poliției pentru a demara de urgență o campanie de conștientizare, în rândul elevilor și al părinților, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

"La nivelul instituției am solicitat imediat Biroului de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conștientizare, obligatoriu, în rândul elevilor și părinților. Începând de luni, vom avea un material specific de conștientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenției și cumva de conștientizare a pericolelor care pot să aibă loc", a mai precizat Aurelia Dan, inspector școlar general.

 

Sursa: agerpres.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: