25
Joi, Apr

Eveniment

O angajată a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, diagnosticată cu COVID-19, a murit, informează conducerea instituției.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul acestei săptămâni alte opt persoane infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața.

"Este fără precedent că, în acest sfârșit de săptămână, am avut 9 decese în rândul pacienților cu COVID-19. Între ele avem şi prima colegă pe care o pierdem în această luptă: ne luăm rămas bun de la registratorul medical Dolha Hajnalka".

Conform unor surse medicale, angajata SJU nu era vaccinată împotriva noului coronavirus.

La ora actuală, în SJU Miercurea Ciuc sunt internați aproape 140 de pacienți cu COVID-19, iar toate paturile de la ATI sunt ocupate.

"De la începutul pandemiei nu am avut niciodată atât de mulți pacienți cu COVID-19 și nici atât de mulți în stare gravă. Azi, pe secțiile spitalului sunt internați 139 pacienți COVID-19 confirmați și dintre ei 106 au nevoie de oxigen. Secția ATI-COVID este plină, avem acolo 10 pacienți, dintre ei 4 bolnavi sunt intubați. Pe secții mai avem 28 pacienți în stare critică și alți 48 cu forme severe ale bolii. 89 la sută din pacienții cu COVID-19 nu sunt vaccinați împotriva SARS-CoV-2", precizează reprezentanții SJU din Miercurea Ciuc.

 

Sursa: agerpres.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: