29
Vin, Mar

foto: DIICOT

Eveniment

Procurorii DIICOT Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au comercializat droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Brașov.
La data de 17.02.2021, o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanță Brașov, în stare gravă, fiind internată pe secția Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Județean de Urgență Brașov, unde, ulterior, a decedat.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că respectiva persoană era consumatoare de noi substanțe cu efecte psihoactive, iar în cursul dimineții de 17.02.2021, consumase astfel de substanțe pe care le achiziționase de la unul dintre inculpați.
În urma efectuării autopsiei, a rezultat faptul că între decesul tânărului și consumul de substanțe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate.
La data de 19.09.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce dețineau asupra lor substanțe psihoactive pe care intenționau să le comercializeze.
La data de 20.09.2021, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Brașov și Direcției Generale Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
În comunicatul DIICOT se precizează faptul că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Sursa: comunicat DIICOT

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: