20
Mie, Oct

Eveniment

Acțiuni desfășurate de polițiștii brașoveni.

În perioada 10 – 19 septembrie 2021, în intervalul orar 21.00 - 02.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale, Secțiile 1-5 Poliție și Poliția Stațiunii Poiana Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza de competență, ce au avut ca scop verificarea respectării de către participanții la trafic a normelor legale privind circulația pe drumurile publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Printre obiectivele acțiunilor s-au numărat:

Prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2;

Depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe;

Verificarea respectării regimului legal de viteză și a celorlalte norme rutiere;

Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii aplicat 142 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre acestea 112 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea altor prevederi legale, în valoare de aproximativ 43.500 lei.

Totodată, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, polițiștii au reținut 7 certificate de înmatriculare și 15 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

 

 

 

sursa: I.S.U. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: