18
Joi, Apr

Eveniment

Tudor Chirilă nu a trecut baricada la PSD, dar critică tot mai dur şi mai des PNL, USR PLUS şi, mai nou, pe preşedintele Klaus Iohannis.

Tudor Chirilă a fost invitatul Adrianei Nedelea, luni, în emisiunea Piața Victoriei, alături de două dintre elevele care au protestat în fața Guvernului în prima zi de școală pentru o educație mai bună.

Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța și Cristina Micolaiciuc, elevă în Baia Mare au dezbătut, în studioul Europa FM, problemele din Educație. “Vedem o decădere constantă a actului educațional,a interesului pentru educație, a măsurilor luate pentru combaterea abandonului școlar și am mers în Piața Victoriei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la aceste probleme. Am prezentat și o serie de măsuri, pe care le considerăm necesare, trei au fost principale: asigurarea unei mese calde pentru elevi, asigurarea unor programe de ore remediale și asigurarea unor reparații capitale pentru unitățile de învățâmânt de la bugetul de stat”, a explicat Ariana Dudună.

Școala e paralelă cu viața, crede Tudor Chirilă: “La sfârșitul școlii nu au competențe pentru a face alegeri în cunnoștință de cauză, alegeri profesionale, alegeri de viață, nu sunt învățați să gândească, nu li se permite să dialogheze, nu există toleranța pentru cel rămas în urmă, dimpotrivă, sunt invitați la meditații nefiscalizate”.

Care ar fi soluția, în opinia lui Tudor Chirilă. “Depolitizarea Educației presupune ca educația să iasă din logica mandatelor pe 4 ani. Eu cred că există specialiști în educație în România, cred că există oameni competenți, care nu fac parte din partide și care ar putea să primească pe mână educația pentru un mandat de 30 de ani.

Ei ar trebui să se prezinte în fața partidelor politice cu o viziune croită pe particularitățile modelului nostru cultural.
O viziune pe termen lung, aprobată de toate partidele, care ar trebui să-și ia mâna de pe educație ar trebui să fie implementată.”

Tudor Chirilă a comentat la Europa FM și Programul România Educată, despre care crede că este doar un proiect de imagine: “Este un proiect de imagine, în două mandate de președinte, Iohannis va lăsa educația așa cum a găsit-o, este doar un proiect de imagine la fel ca bicepsul în care se înfige seringa și el e Robocop, îi place chestia asta, pe nervii părinților, pe sensibilitatea copiilor, hai să ne uităm la abandonul școlar, hai să ne uităm la toți părinții care au plecat din țară, hai să ne uităm la numărul de copii care au fost lăsați pe mâna unor bunici care poate nu sunt neapărat educați, hai să ne uităm ce se întâmplă în familiile cu abuzuri.”

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: