19
Vin, Apr

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Nunţi şi botezuri doar cu certificat de vaccinare în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 3 la mia de locuitori.

La fel se vor putea organiza şi concertele sau evenimentele sportive. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să discute în şedinţa din 16 septembrie noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Nunţi şi botezuri doar cu certificat de vaccinare. Potrivit unor surse guvernamentale, autorităţile vor să introducă noi reguli în ceea ce privește prevenirea infectărilor cu Covid-19.

Nunţi şi botezuri doar cu certificat de vaccinare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va discuta în şedinţa de joi, 16 septembrie, noi măsuri pentru prevenirea infectărilor în localitățile unde incidența cazurilor este de peste 3 la mia de locuitori.

Autoritățile vor ca, în aceste localități, accesul la evenimentele publice, precum nunți, botezuri, înmormântări, concerte sau evenimente sportive să se facă doar în baza certificatului digital de vaccinare împotriva Covid-19.

Reamintim că premierul Florin Cîţu a propus ca în cazul nunţilor deja programate în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește pragul de 3 la mie să se folosească certificatul verde. El a cerut, totodată, ca numărul paturilor dedicate pacienților COVID să fie dublat, până la 1.600 de locuri.

Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea este (…) şi aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate – ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu mai pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde. (…) Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie”, a afirmat, duminică, premierul, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: