22
Mie, Sep

foto: cancan.ro

Eveniment

Turiștii cu dare de mână ajung să cheltuie chiar și 1.000 de lei pentru o zi la plajă.

După o vară în care vacanțele au fost anulate, litoralul românesc este invadat de turiști. Acest lucru face ca, în anumite zone, prețurile să ajungă la niveluri amețitoare.

Ca de obicei, Mamaia este cea mai scumpă dintre stațiuni. Aici prețul unui șezlong variază în funcție de zona de plajă sau de ziua săptămânii.

De luni până joi, prețurile sunt și la jumătate față de sfârșitul de săptămână. Iar în sudul stațiunii, costurile sunt mult mai mici ca în nord.

Astfel, un șezlong poate costa într-o zonă 30 de lei, iar în alta 200 de lei pentru o zi de stat la soare.

Potrivit Observator News, în Mamaia Nord prețul ajunge și la 160 de lei, pentru un baldachin, în vreme ce în sud un șezlong costă cel mult 35-40 de lei.

”Prețurile încep de la 40 lei șezlongul, respectiv 80 de lei patul, iar în timpul săptămânii pentru toți clienții avem o reducere”, spune unul dintre responsabilii sectoarelor de plajă.

Lărgirea plajelor i-a făcut pe unii administratori să apeleze la designeri. Rezultatul: pe lângă șezlongurile din lemn, cu saltele groase, așezate la distanță unele față de altele, turiștii se pot bucura de baldachine și plante exotice.

”Ne-am luat câte o bere și o să mergem să mâncăm ceva, nu știu exact cât o să cheltuim, adică nu ne-am propus să cheltuim o sumă anumită de bani”, spune un turist.

Și e bine că nu au un buget fix pentru prețurile pentru cocktail-uri pornesc de la 20-25 de lei, în vreme ce pentru o bere vor trebui să scoată din buzunar 15-20 de lei.

Pe măsură ce turiștii se deplasează mai spre nordul stațiunii, pot observa o creștere atât în confortul dotărilor, dar și, evident, a prețurilor.

Așa că turiștii estimează că în aceste zone vor cheltui cam 1.000 de lei pentru o singură zi de plajă. Cam cât cheltuie alții într-un întreg sejur într-o stațiune cu prețuri mai umane.

În timpul săptămânii, închirierea unui șezlong pe plajele din nordul stațiunii Mamaia costă 40 de lei, iar a unui baldachin 80 de lei. De vineri până duminică, însă, prețurile se dublează.

 

Sursa: fanatik.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: