19
Vin, Apr

foto: epochtimes-romania.com

Eveniment

Raed Arafat, a declarat la Digi24, că, în cazul în care va crește numărul de infectări și spitalizări cu pacienți Covid, vor fi aplicate unele restricții.

În plus, Arafat nu a exclus scenariul în care, de exemplu, în interiorul restaurantelor să intre doar persoanele care s-au vaccinat anti-Covid sau care prezintă test negativ, precizând că o astfel de măsură ar urmări să prevină o nouă închidere a întregii economii.

„Vedem toată Europa ce face, vedem în jurul nostru care este modelul şi care este situația. Majoritatea țărilor europene au restricții mult mai mari decât la noi. În ziua de astăzi, poate rămânem printre cei mai puțin restricționați, dar e clar că dacă începe să crească - și foarte multe țări se gândesc la acest aspect - ne uităm la ce impact are pe sistemul sanitar și mai ales pe secțiile de terapie intensivă. Dacă impactul este limitat și dacă vaccinații duc la limitarea impactului pe terapie intensivă - și sper să crească numărul lor, să nu mai ajungem la cazuri critice la spital - abordarea este bună. Dacă vezi că este un impact major pe spitale și pe terapie intensivă și crește și mortalitatea și începem să intrăm într-un val cum am avut la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an, abordarea este alta”, a afirmat Arafat.

Potrivit șefului DSU, săptămâna viitoare urmează să fie discutată o eventuală hotărâre CNSU pentru măsurile care vor fi în vigoare de la 1 august, adăugând că va fi analizată la nivel politic care va fi abordarea pentru un eventual val al patrulea al pandemiei de SARS-cov-2.

„Există această abordare, că nu mai abordăm numărul total al cazurilor, ci abordăm mai degrabă impactul pe partea de spitalizare să vedem dacă numărul total se traduce în internări masive în spital, în consum masiv de locuri la terapie intensivă sau nu, având în vedere că există un procent de vaccinați. Cert este un lucru: nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul pe economie se va dori să fie cât mai mic. Asta înseamnă că alternative gen: da, nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre - măsuri pe care le vedem în Franța, în Grecia în unele zone - va fi posibil să se întâmple”, a mai precizat Arafat.

Totodată, șeful DSU a explicat că o eventuală restricționare a accesului pentru nevaccinați ar putea avea loc la o anumită rată de incidență, care era luată în calcul și anterior pentru introducerea de restricții la nivel local - 3 la mie, 7 la mie.

În același timp, medicul a ținut să menționeze că nu va fi vorba de o discriminare a nevaccinaților, în condițiile în care acestora li se va oferi varianta testării pentru a avea acces în restaurante, de exemplu.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: