28
Joi, Mar

sursă foto: digi24

Eveniment

Bonusuri pentru vaccinare: vouchere, bonuri sau tichete valorice pentru români.

Vicepremierul Dan Barna a dezvăluit că românii ar putea beneficia de stimulente pentru a se vaccina împotriva Covid 19.

Bonusuri pentru vaccinare. Vicepremierul Dan Barna a confirmat, vineri, că liderii coaliției au discutat, în prezența premierului Florin Cîțu și a ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, despre posibilitatea ca românii să primească vouchere, bonuri sau tichete valorice pentru a se vaccina.

Nu în bani direct, dar se discuta diverse variante precum vouchere, bonuri, tichete, prin care cetatenii sa fie incurajati. S-a discutat si despre o potentiala loterie, inclusiv cu utilaje agricole, astfel incat sa rezoneze cei din mediul rural”, a declarat Dan Barna. Potrivit acestuia, este nevoie de masuri suplimentare pentru a-i incuraja pe nehotarati sa se vaccineze.

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri că în coaliția de guvernare s-au discutat mai multe propuneri de măsuri care să încurajeze vaccinarea, printre ele să fie permis accesul diferențiat la unele „servicii neesențiale” precum la mall.

Am discutat în ședința coaliției, au fost prezentate mai multe variante. Asupra unora dintre ele premierul și-a exprimat susținerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul altor state europene astfel încât să încurajăm vaccinarea. Probabil valul 4 va avea un efect de stimul. Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele masuri pentru cadre medicale că existența vaccinării să fie o condiționalitate, sau la servicii neesențiale, în weekend să meargă la mall doar personale vaccinate, restul în cursul săptămânii”, a declarat Dan Barna.

Întrebat cum vor fi convinşi să se imunizeze cei care nu s-au vaccinat până acum, Gheorghiţă a declarat că aceasta este o misiune dificilă.

Este o misiune dificilă mai ales în contextul în care segmentul populaţional căruia ne adresăm acum este tocmai segmentul pe pe o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ce înseamnă protejarea sănătăţii personale şi a sănătăţii colective. De aceea cred că este greu tot acest proces de convingere în ceea ce priveşte beneficiile vaccinării.

Sigur că evoluţia epidemiologică favorabilă a demotivat o bună parte dintre persoane în sensul în care nu neapărat au renunţat la ideea de vaccinare, ci au decis să amâne acest demers, dar aş vrea să transmit un mesaj clar, că este perioada oportună în care putem să ne vaccinăm pentru că un val patru de o amplituine importantă poate să fie prevenit, încă avem timp în această perioadă, să putem preveni o creştere importantă a numărului de cazuri”, a declarat Gheorghiţă.

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: