19
Vin, Apr

Eveniment

Proiectul național Educație la înălțime, cea mai mare clasă virtuală în direct din România, revine din toamnă.

Noul sezon va avea minimum 10 lecții și se vor desfășura din septembrie până în decembrie 2021.

Echipa de organizare invită profesorii din România să se înscrie în procesul de selecție pentru a fi co-creatori și gazde pentru lecțiile transmise în direct cu drona. Selecția va fi făcută în funcție de creativitatea profesorului din prezentarea lecției în video, relaxarea de a vorbi în fața unei camere video și motivația de a fi parte din proiect.

Profesorii sunt îndemnați să completeze formularul de pe site-ul Aspire Teachers în care să includă:

-           un video de 3 minute cu prezentarea unei părți dintr-o lecție, așa cum ei ar face dacă ar fi în direct. Subiectul este alegerea profesorului și e necesar să fie prezentat din altă perspectivă decât cea clasică. Clipul poate fi filmat cu telefonul, în format landscape;

-           link către un proiect în care au fost implicați sau link-ul portofoliului cu activitățile profesionale;

-           un text de 150 de cuvinte care să răspundă la întrebarea: Ce vă motivează să fiți gazdă pentru o lecție Educație la înălțime?

Data limită de înscriere este 15 august, ora 24:00. Profesorii selectați vor fi contactați în maximum două săptămâni și vor fi invitați la finalul lunii august la un training cu echipa de organizare a proiectului Educație la înălțime.

„Invit profesorii din toată România să formăm o comunitate de profesori Educație la Înălțime care aduc în clasele elevilor învățarea conectată la viață reală. Vă îndemn să-i motivăm și provocăm pe elevi prin noi experiențe de învățare și reflecție asupra celor învățate. Experiența de lucru cu echipa Educație la Înălțime, de realizare și prezentare a lecțiilor este fabuloasă: aduce provocări legate de lucru în echipă, noi abordări educaționale, tehnice și de public speaking”, transmite Irina Constantinescu, profesoară de geografie la Eco-școala din Cândești Vale, județul Dâmbovița, coordonatoarea profesorilor-creatori din proiectul Educație la Înălțime.

Educație la înălțime este un proiect de învățare autentică ce include lecții cu drona transmise live din diferite regiuni ale României, disponibile gratuit oricărei școli din România.

Proiectul național este dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe, producători TV cu o experiență de peste 25 de ani, în parteneriat cu Aspire Teachers. Primul sezon a fost susținut de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul guvernului României și derulat de Asociația Cartierul Creativ Carolina. Proiectul are la bază un program pilot realizat în trei școli din județul Hunedoara, finanțat în urma concursului RoSmart organizat de OMV Petrom.

Mai multe detalii despre proiect: https://www.aspireteachers.ro/educatie-la-inaltime.

Lecțiile transmise în direct în primul sezon sunt pe canalul de YouTube Aspire Teachers: https://bit.ly/EducatieLaInaltime.

Pentru detalii, luați legătura cu Roxana Tănăsachi, Coordonator de proiect, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., telefon: 0747.082.853.

***

Viziunea Aspire Teachers este Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Din 2016, susținem formarea de calitate a profesorilor din România prin activități aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice de impact adaptate la realitățile secolului 21. Împreună cu ei, dezvoltăm comunități de bune practici și validăm resurse educaționale concentrate pe competențele viitorului din anul 2030, pentru o generație de copii și tineri adaptați economiei globale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: