23
Mar, Apr

foto: gandul.ro

Eveniment

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât respingerea cererii formulate de trei judecători de la Curtea Militară de Apel București.

Aceștia au reclamat intenția serviciului de contrainformații militare de a le face un control în computerele de la instanță, relatează Presshub.

Controlul la instanță a venit după ce judecătorii l-au arestat pe Iulian Gherghe, fostul număr 2 din serviciul secret al armatei, acuzat de delapidarea fondurilor de război.

Votul în Secția pentru judecători a CSM a fost unul previzibil: 8 de respingere a cererii de apărare a independenței judecătorilor, 2 pentru apărarea acestora și 1 vot nul.

În aprilie 2021, judecătorii Constantin Ciuculescu, Constantin Luchian Constantinescu și George Matei au reclamat președintelui CSM intenția Direcției contrainformații și securitate militară din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) din MApN de a efectua un control în computerele lor de la instanță.

Serviciul secret al Armatei a cerut să verifice calculatoarele judecătorilor care l-au arestat pe generalul (r) Iulian Gherghe, fost adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), acuzat că a folosit 180.000 de dolari din fondurile serviciului secret pentru a cumpăra o casă.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: