25
Joi, Apr

sursa foto: arhiva

Eveniment

3.625 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost prezenți astăzi la prima probă a Evaluării Naționale, sesiunea iunie-iulie 2021.

Din cei 3.775 de elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 3.625 au participat astăzi, 22 iunie, la proba de Limba și literatura română. Au absentat 150 de elevi. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul la Limba și literatura română a fost diferit pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea fiecărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc joi, 24 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi comunicate în data 29 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile vor putea fi depuse în data de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și în data de 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: