29
Vin, Mar

Eveniment

La data de 20 iunie 2021, polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite.

Pe raza întregului județ Brașov, s-a urmărit combaterea și prevenirea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către conducătorii auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

·       -Depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe;

·       -Impunerea respectării de către toți participanții la trafic a normelor legale privind circulația pe drumurile publice;

·       -Impunerea și menținerea unui climat propice de ordine și siguranță publică.

      În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate etiloteste, etilometrele și aparatele DrugTest, fiind efectuate aproximativ 1.570 de testări. 

Astfel, în 24 de ore, polițiștii rutieri brașoveni au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, în valoare de peste 43.000 lei.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 9 infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Totodată, au fost reținute 43 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!

Pe termen scurt, consumul de alcool diminuează coordonarea motrică și echilibrul, alterează atenția, percepția, puterea de judecată și controlul de sine.

De aceea consumul de alcool este adesea asociat cu un comportament periculos, care prezintă un risc crescut de producere a accidentelor rutiere.

Adoptați o conduită responsabilă în trafic!”, se arată în comunicatul IPJ Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: