18
Joi, Apr

Eveniment

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a avut o întâlnire de lucru la care au participat inspectorul școlar general al IȘJ Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, lt. col. Bogdan Negru, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, comisar-șef Cosmin Pop, șeful Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și primari din județ.

Tema întâlnirii a fost funcționarea în condiții de maximă siguranță a unităților de învățământ de pe raza județului Brașov, cu referire la conformarea construcțiilor acestora la cerința fundamentală de securitate la incendiu.

Potrivit informațiilor prezentate de lt. col. Bogdan Negru, în județul Brașov există 17 clădiri școlare care dețin autorizația de securitate la incendiu, 103 clădiri neautorizate și 355 clădiri care nu fac obiectul autorizării. În municipiul Brașov, 7 clădiri școlare dețin autorizația de securitate la incendiu, 18 sunt neautorizate (unele având, însă, aviz de securitate la incendiu), iar 77 nu fac obiectul autorizării.

Solicitarea noastră este ca autoritățile publice locale să conștientizeze importanța conformării construcțiilor în care funcționează unități de învățământ la cerința de securitate la incendiu și faptul că legislația în vigoare prevede în mod expres responsabilitatea unităților administrativ-teritoriale de a aloca fonduri pentru obținerea autorizației. Din partea ISU Brașov aveți tot concursul în acest demers”, a punctat lt. col. Bogdan Negru.

La rândul său, comisar-șef Cosmin Pop a adresat rugămintea către primari să sprijine conducerile unităților de învățământ din localitățile pe care le administrează în demersurile atât pentru asigurarea securității fizice a clădirilor școlare, cât și pentru creșterea gradului de siguranță în școli, în primul rând prin asigurarea fondurilor necesare.

Atât primarii, cât și conducerile unităților de învățământ de pe raza județului au tot suportul nostru, pentru că suntem parteneri în aceste demersuri și toți avem drept obiectiv să facem școlile mai sigure din toate punctele de vedere. Apelul meu este ca autoritățile locale să se adreseze specialiștilor de la ISU Brașov și Inspectoratul de Poliție Județean pentru îndrumare, atât în ceea ce privește întocmirea documentației și îndeplinirea practică a condițiilor pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, cât și pentru proiectele vizând creșterea gradului de siguranță în școli. Am cerut, de altfel, fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ o statistică privind clădirile care au nevoie să fie autorizate din acest punct de vedere. În perioada imediat următoare vom mai avea astfel de întâlniri, cu restul primarilor din localitățile brașovene, deoarece dorim ca timpul vacanței de vară să fie folosit pentru lucrări care să facă școlile cât mai sigure”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul întâlnirii.   

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: