18
Joi, Apr

Eveniment

Noua schimbare pentru mărirea alocațiilor.

Ludovic Orban, a declarat marţi, că, în coaliţia de guvernare, decizia este ca alocaţiile să fie majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022, în loc ca acestea să fie doar indexate cu rata inflaţiei, aşa cum s-a votat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor. La majorarea cu 20% se va adăuga şi indexarea cu inflaţia, a precizat Orban.

De la 1 ianuarie 2022, asta este decizia în coaliţie, indiferent de ce amendament s-a aprobat azi, de la 1 ianuarie 2022 vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei, conform legii”, a afirmat Orban, la Parlament.

Întrebat despre amendamentul votat marţi în Comisia pentru Muncă, ce precizează doar majorarea alocaţiilor odată cu creşterea inflaţiei, acesta a spus:

Se va găsi soluţia legislativă, astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20%. (...) Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflaţiei. Am luat decizia în cadrul coaliţiei ca să crească alocaţiile de la 1 ianuarie 2022 cu procent de 20%, cincimea respectivă", a afirmat liderul PNL.

Întrebat ce s-a întâmplat până la urmă astăzi în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, unde s-a votat un amendament conform căruia alocaţiile urmau să crească de la 1 ianuarie 2022 nu cu 20%, ci doar să fie indexate cu rata inflaţiei, Orban a răspuns: "Nu mă puneţi să vă dau explicaţii”, a adăugat Ludovic Orban.

Reamintim că, anterior, Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a decis că alocaţiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei, aceasta în condiţiile în care, conform OUG 123/2020, alocaţiile ar urma să crească în cinci etape cu valoare nominală egală, până la dublarea lor. Ordonanţa prevedea o majorare cu 20% de la 1 iulie a.c.

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: