25
Joi, Apr

sursa foto: edupedu.ro

Eveniment

Anul acesta, spre desoebire de anul trecut, nu va exista o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevi afectați, într-un fel sau altul, de pandemie.

Toți cei care vor rata sesiunea din vară vor avea o nouă șansă în toamnă, a afirmat, joi, ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă se vor organiza sesiuni speciale pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională pentru elevii aflați în situație de izolare sau în carantină, ministrul a diferenția cele 2 situații.

"Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au o a doua șansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă și elevii care susțin Evaluarea Națională o a doua șansă, drept pentru care va fi organizat o sesiune se suplimentare pentru Evaluarea Națională la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor prezenta elevii care au fost împiedicați, fără voia lor, să se prezinte în prima etapă de la Evaluarea Națională.

(...) Examenul va fi susținut pentru acești copii, fie online, fie cu asistență din partea personalului ambasadei, deci indiferent care ar fi soluția vom asigura dreptul la a susține examenul pentru acești copii”, a precizat Cîmpeanu.

În 2020 a existat o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii care, din dioverse motive legate de contextul pandemiei și a bolii, nu s-au putut prezenta.

Înscrierile pentru sesiunea de vara a bacalureatului 2021 încep pe 31 mai, iar probele încep pe 28 iunie.

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: