23
Mar, Apr

sursa foto: Primăria Brașov

Eveniment

Primăria Brașov va amplasa un centru de vaccinare mobil la intrarea pe str. Republicii, pe locul fostei porți, pentru a le reaminti brașovenilor și turiștilor care este cea mai sigură cale pentru accesul la viața dinaintea pandemiei.

Duminică, 16 mai, brașovenii și turiștii care își doresc să aibă din nou acces nerestricționat în restaurante și cafenele se pot vaccina fără programare.

Duminică, 16 mai, la intrare pe str. Republicii, în zona Modarom, între orele 8.00 și 20.00, se desfășoară cel de al treilea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“, inițiat de Primăria Brașov. Evenimentul poartă titlul ,,Liber la restaurante!” și le este dedicat angajaților din domeniul HoReCa, precum și tuturor celor care își doresc ca accesul în restaurante și cafenele să se facă fără restricții.

În cadrul evenimentului, vaccinarea se face fără programare, cu vaccin Pfizer.

Duminică, 16 mai, continuăm seria evenimentelor de vaccinare din maratonul «Liber la vaccinare, liber la viață!» cu evenimentul «Liber la restaurante». Pentru că suntem în centrul orașului, în poarta de intrare spre zona cea mai frecventată de brașoveni, de turiști, și care de asemenea este și plină de restaurante, centrul de vaccinare care se va amplasa va fi chiar aici, în față la Modarom. Vom avea fluxuri care vor putea să preia și brașovenii și turiștii care vor fi în zonă, pentru a se vaccina fără programare, doar cu buletinul, cu serul Pfizer, duminică, 16 mai, între orele 8.00 și 20.00“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

"Liber la restaurante!” este al treilea eveniment din cadrul Maratonului "Liber la vaccinare! Liber la viață!”, demarat de Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică.

Primul eveniment din cadrul acestei campanii s-a derulat la Teatrul Sică Alexandrescu sub titlul ,,Liber la cultură!” și a fost dedicat artiștilor, care vor să se întoarcă pe scenă, și iubitorilor de cultură, care își doresc să urmărească din nou live evoluția artiștilor, în sălile de teatru și de concert.

Al doilea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“, ,,Liber în Europa!”, a fost dedicat iubitorilor de călătorii și angajaților din agențiile de turism din Brașov și s-a desfășurat în Piața Sf. Ioan.

Următoarele evenimente ale campaniei ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!” sunt (cu precizarea că evenimentele programate afară pot fi mutate în locații de interior, dacă vremea va face necesar acest lucru):

Luna mai

23 mai - Liber în tribune - se va desfășura la Patinoarul Olimpic și este un eveniment dedicat sportivilor și suporterilor care vor să se întoarcă în tribune.

30 mai - Liber la piscine - este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

Luna iunie

1 iunie - Liber la joacă - este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă și să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .

6 iunie - Liber la cinema - un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și a celor din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

13 iunie - Liber la concerte - pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

21 iunie - Liber în biserici - un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

Eveniment final - Liber în Brașov - la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: