29
Vin, Mar

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos.

1. Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăiere ilegală de arbori”.

În fapt, la data de 10 mai 2021, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Ungra din județul Brașov, trei persoane de sex masculin ar tăia, fără drept, material lemnos.

Polițiștii au identificat cele trei persoane ca fiind 3 tineri cu vârste cuprinse între 19 ani și 22 ani din localitatea Comana, județul Brașov.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că cei trei tineri ar fi tăiat, fără drept, material lemnos, specia alun, mărăcine și ulm. Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

2. La data de 10 mai 2021, în jurul orei 14.40, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au depistat în trafic un bărbat, care conducea un utilaj agricol, ce tracta o remorcă pe raza localității Șinca Nouă din județul Brașov, transportând cantitatea de 2,5 mst material lemnos, esență gorun, fără a deține aviz de însoțire al mărfii.

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, fiind dispusă măsura confiscării cantității de material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: