24
Joi, Iun

sursă foto: gazetanoua.ro

Eveniment

2.564 de cereri de eliberare a pașapoartelor au fost depuse în luna aprilie la S.P.C.P. Brașov.

În perioada 01-30.04.2021, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte (S.P.C.P.) Braşov au fost depuse 2.564 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:

– 2.390 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
   174 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

De asemenea, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 1.169 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.

În total, în luna aprilie 2021, au fost analizate şi soluţionate 3.733 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare.

În perioada menționată au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 2.593 paşapoarte.

În luna aprilie 2021 s-au înregistrat şi soluţionat 313 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, din care:
  27 cereri primite la ghişeu;
– 286 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru 26 cereri primite de la serviciile publice comunitare locale de evidenţa persoanelor.
În perioada 01-30.04.2021 au fost primite de la instanţele de judecată 164 de comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe – conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare – un număr de 78 de restricţii de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.
De asemenea, au fost eliberate 17 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: