17
Lun, Mai

sursă foto: digi24

Eveniment

Liviu Dragnea rămâne în închisoare.

UPDATE:

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiţionată ca neîntemeiată. Decizia poate fi contestată. El poate încerca din nou să depună cerere de liberare  condiționată pe 27 iunie.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU.
Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.
În temeiul art. 275 alin. 2  C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. 
Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, se arată în decizia instanței.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Magistrații judecă astăzi dosarul de eliberare condiționată.

Astăzi, urmează ca judecătoria Sectorului 5 din Capitală să analizeze cererea de eliberare conditionață, astăzi. Asta după ce o comisie de eliberări condiționate din penitenciarul Rahova a avizat favorabil cererea depusă de Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, într-un proces separat, judecătorii i-au recunoscut și echivalarea ca perioadă muncită a zilelor în care i-a fost suspendat dreptul la muncă în penitenciar. Solicitarea fostului lider PSD a venit în contextul în care a câștigat două procese față de decizia de suspendare. Dragnea a reclamat că în acest fel ar fi pierdut circa 50 de zile. 

Liviu Dragnea a încercat în repetate rânduri să iasă din închisoare. În toamna anului trecut a fost sancţionat prin retragerea dreptului la muncă, după ce în iunie a acordat un interviu la Realitatea PLUS.

Fostul lider PSD execută o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă pe 27 mai 2019, pentru instigare la abuz în serviciu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: