17
Lun, Mai

sursă foto: psnews.ro

Eveniment

Vlad Voiculescu își prezintă, vineri, bilantul activității în fruntea Ministerului Sănătății, după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

"Aș vrea să le mulțumesc din nou celor care duc greul zilele astea, medici, ambulanțieri, manageri de spital.

Aș vrea apoi să mulțumesc echipei de la Ministerul Sănătății, echipă care a rămas parțial în minister.

Aș vrea să le mulțumesc și celor care mi-au scris, mi-au transmis gândurile lor în aceste zile. Înseamnă mult pentru mine.

Aș vrea sa ii mulțumesc în mod deosebit d-nei dr. Andreea Moldovan, un profesionist impecabil (...).

Mandatul meu s-a încheiat acum 2 zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile. Sunt aici să vă spun, și m-am gaândit mult care să fie abordarea. În continuare mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuti de politicieni ca un simplu electorat.

Mi-e teamă pentru oamenii care au văzut că, dacă superi prea tare Sistemul, nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.

Aveam experiența din 2016 de la Ministerul Sănătății și totuși am găsit vulnerabilități și probleme înfricoșătoare.

Am preluat un Minister al Sănătății în colaps. Se vorbește mult despre imaginea unui ministru sau a altuia.

Am considerat că alegerile au trecut și că suntem în Guvern o echipă care vrea să construiască. Cred că am gresit în anumite aspecte și cred că atunci când m-am așteptat la decență din partea multor politicieni, din partea unei părți a presei, am greșit.

Am crezut că premierul numit de o coaliție nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni politice. Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, cred că și aici m-am înșelat", a declarat fostul ministru al Sănătății.

Despre vaccinare

Am insistat la începutul acestui an ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi. A fost decizia altcuiva să nu fie așa. Nu am anticipat că vom avea centre inchise pentru speciali, privilegiați. Ce s-a întâmplat? Am avut o investigație a unui Corp de Control, culmea, a premierului României.

Andreea Moldovan

"Am venit în echipă la solicitarea Ministrului Voiculescu. Am apreciat foarte mult că nu am fost deloc condiționată din punct de vedere politic. Alături de mine au venit și alți profesioniști apolitici.

Pentru mine a fost extrem de important, venind din sistem, venind din spital de stat afectat de pandemie, să știu ce se întâmplă acolo, astfel încât am putut să vin cu problemele pe care le cunoșteam și să încerc să le rezolv.

Un alt avantaj al meu a fost că știu să comunic cu colegii mei din țară și am știut ce se întamplă în țară.

Am regretul că erau niște ordine care trebuiau să iasă mai departe. Mai aveam și testarea în farmacii și alte proiecte, sper să fie continuate, pentru că sunt proiecte bune".

 

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie, potrivit observatornews.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: