28
Joi, Mar

sursă foto: mediafax.ro

Eveniment

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că România va primi, joi, 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson.

Oficialul precizează, într-un postare de Facebook, că serul va ajunge în cabinetele medicilor de familie și în centrele mobile. Vaccinul Johnson&Johnson se recomandă tuturor persoanelor peste 18 ani.

Andrei Baciu: „Primele doze de vaccin 𝐉𝐚𝐧𝐬𝐬𝐞𝐧 (Johnson&Johnson) ajung în România zilele următoare. Transportul va sosi joi, 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme decât data anunțată inițial de companie. Prima tranșă conține 60.000 de doze din acest tip de vaccin.

Într-o prima faza, serul va ajunge în cabinetele medicilor de familie și în centrele mobile. El va fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Serul produs de compania americană Johnson&Johnson este administrat într-o singură doză, fără rapel și este al patrulea ser aprobat în Uniunea Europeană. Vaccinul poate fi păstrat în frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 8°C, pentru o perioadă de până la 3 luni".

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: