25
Joi, Apr

Eveniment

Ieri, 03.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 4 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmând a fi transportate de salvamontiști la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost predată echipajului SMURD venit în sprijin.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, stratul de zăpadă a început să se subțieze în anumite zone. Respectați balizajele pârtiei, precum și semnificația indicatoarelor de avertizare: "OCOLIRE", "ZONA FĂRĂ ZĂPADĂ" și "REDUCEȚI VITEZA".

Atenție la diferențele de consistență ale zăpezii în funcție de ora din zi. Dacă dimineața zăpada este foarte dură și necesită canturi ascuțite, după-amiaza aceasta se înmoaie, solicitând foarte mult articulațiile picioarelor. Asigurați-vă că aveți legăturile schiurilor reglate corespunzător, clăparii strânși pe picior pentru a proteja gleznele și pe cât posibil, evitați să bruscați schiurile, pentru a nu suprasolicita articulațiile.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 419 cazuri, implicând 431 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: