16
Vin, Apr

Eveniment

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere.

1. La data de 01 martie 2021, în jurul orei 19.20, un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Vulcan, județul Brașov, a intrat în coliziune cu un alt vehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,96 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe acesta nu îi erau atribuite autoturismului condus.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

2. Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 01 martie 2021, în jurul orei 21.15, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 37 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Hoghiz din județul Brașov.

În urma verificării în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

sursa: I.P.J. Brașov