28
Joi, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Pentru cei aflați pe lista de așteptare, au fost suplimentate numărul de locuri.

Astăzi, 26 februarie, viceprimarul Flavia Boghiu a avut o serie de discuții cu reprezentanții Serviciului Public de Administrare Creșe și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a găsi o soluție atât pentru copiii care împlinesc 3 ani - vârstă la care se finalizează educația antepreșcolară (creșa) și începe cea preșcolară (grădinița) - cât și pentru copiii aflați pe lista de așteptare pentru a merge la creșă. Pentru ambele categorii situația este una complicată, mai ales că, în contextul restricțiilor legate de pandemie, numărul locurilor în creșe s-a micșorat la 514, din cele 805 existente. Părinții ai căror copii au împlini 3 ani nu îi pot duce la grădiniță, dar, în același timp, părinții care au copii pe lista de așteptare și care trebuie să își reia activitatea la locul de muncă nu au unde să ducă acești copii.

Astăzi am avut o discuție cu Serviciul Administrare Creșe, pentru a rezolva situația copiilor care împlinesc în această lună vârsta de trei ani și care urmau să iasă din creșe. Am stabilit împreună cu Serviciul Administrare Creșe ca, până la dezbaterea regulamentului și votarea acestuia de către Consiliul Local, copiii care împlinesc vârsta de trei ani în această perioadă să rămână în continuare la creșă. Legat de numărul de locuri pe care urmau să intre copiii care se aflau pe lista de așteptare, în urma discuțiilor cu DSP și solicitărilor noastre s-a aprobat creșterea numărului de locuri disponibile pe perioada pandemiei, deoarece funcționam la capacitate redusă. Având în vedere acordul Direcției de Sănătate Publică pentru suplimentarea numărului de locuri în creșele din Brașov, mă bucur că am reușit, cu sprijinul celor două instituții, ca atât cei 17 care au împlinit 3 ani, cât și alți 88 de copii, aflați pe lista de așteptare, să fie înscriși la creșe, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Reamintim că municipalitatea a demarat procedura de modificare a „Regulamentului de înscriere, departajare şi transfer al copiilor în creşele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creşe Braşov“, care va intra în dezbaterea publică la începutul săptămânii viitoare. Una dintre propunerile din proiectul de modificare este posibilitatea ca un copil care a împlinit 3 ani să poată continua activitatea în creșă până la finalul anului școlar.

Cele 8 creșe din Brașov au un număr de 805 locuri aprobate. Pentru a reduce riscurile de răspândire a virusului COVID - 19, a fost aprobată deschiderea creșelor cu un număr limitat de locuri. Până astăzi numărul copiilor înscriși a fost limitat la 514, iar de luni, 1 martie, numărul acestora va ajunge la 602.

Din anul școlar 2021-2022, numărul de locuri va fi suplimentat cu 120, odată cu extinderea cu două grupe a Creșei nr. 5 și finalizarea lucrărilor la noua Creșă nr. 9, de pe strada Apollo nr 2.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: