20
Sâm, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Deși weekend-ul a trecut, traficul de pe pârtiile de schi este în continuare aglomerat. Inevitabil acest număr mare de turiști se reflectă și într-un număr mare de accidentări.

Astfel, astăzi, 19.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri, unde persoanele s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

După ce li s-a acordat primul ajutor, salvatorii montani au coborât persoanele accidentate la baza muntelui, urmând ca pe 2 dintre acestea să le predea echipajelor SMURD venite în sprijin, care le-au transportat către unitățile spitalicești, pentru consult de specialitate.

Lipsa de responsabilitate a celor aflați pe pârtie face ca numărul de accidentari să fie mare.

Salvamontiștii îndeamnă turiștii la prudență

"Schiați întotdeauna cu o viteză în care să fiți în permanență în control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnică, cât și fizică".

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 101 cazuri, implicând 102 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: