29
Vin, Mar

sursă foto: digi24

Eveniment

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

"Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 13 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 136 de locaţii, 63 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 9 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

De asemenea, au fost legitimate peste 2.300 persoane, verificate peste 170 de mijloace de transport persoane și peste 180 autovehicule. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 188 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 11 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 33.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.120 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 60 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 48 de locații. Totodată, au fost legitimate 245 de persoane, verificate 12 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 7 persoane, fără a fi aplicate sancțiuni contravenționale.

La data de 13 ianuarie 2021 a fost înregistrat un apel TELVERDE pentru semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID-19.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: