19
Vin, Apr

sursă foto+video: ANPC Brașov

Eveniment

În data de 13.01.2021, în intervalul orar 6.00 – 8.30, mai multe echipe mixte formate din politiști din cadrul POLIȚIEI LOCALE BRAȘOV și comisari ANPC, au desfășurat o acțiune de control și supraveghere a modului în care se realizează transportul navetiștilor de către firmele de transport.

Din păcate au fost descoperite numeroase nereguli, respectiv punerea în pericol a călătorilor prin faptul că le era permisă coborârea din autobuz în locuri neautorizate (chiar în giratorii intens circulate), număr mai mare de pasageri decât cel legal, șoferii cât și parte din călători nu purtau mască deloc sau necorespunzător, autobuze cu probleme tehnice, spațiul de așteptare din autogară era necorespunzător, cu scaune și bănci rupte, mizerie, temperatură nepotrivită, lipsa accesului la toalete etc..

"Am constatat și probleme de informare, neoperarea unor trasee, imposibilitatea unor călători de a comunica online sau telefonic cu operatorul de transport, dar și alte aspecte importante care necesită o cercetare suplimentară.

Faptul că în plină pandemie șoferii nu respectă normele legale de protecție împotriva SARS COV 2 este un fapt extrem de grav, deoarece, corelat cu numărul mare de călători, spațiul mic și timpul îndelungat petrecut în autobuz, poate duce la îmbolnăviri colective.

Se vor aplica măsurile legale pentru abaterile constatate, amenzi ce pot ajunge până la 50.000 lei, vor fi continuate cercetările pentru celelalte aspecte și vor fi sesizate autoritățile competente să verifice neregulile care nu intră în competența noastră.     

Apreciem buna colaborare cu Poliția Locală Brașov și cu siguranță astfel de controale vor continua până când activitatea va intra într-o normalitate", potrivit unui comunicat de presă a ANPC Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: