29
Vin, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Din cauza unei defecțiuni la reactorul 1 de la Cernavodă activitatea va fi întreruptă în mod controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 15-16 ianuarie, pentru efectuarea de reparații.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021), pentru realizarea unor lucrări de reparaţie, ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al acesteia, a anunţat marţi seara Nuclearelectrica, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16 ianuarie, ora 0:00.

"Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatură şi presiune ridicate", se menţionează în comunicat.

Nuclearelectrica dă asigurări că defecţiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unităţii 1 şi lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei, potrivit realitatea.net. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: