20
Sâm, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Franța - Norvegia, marea finală a Campionatului European de handbal feminin din Danemarca, s-a încheiat în urmă cu scurt timp.

Norvegia este noua camioană a Europei la handbal feminin!

Franța – Norvegia  20 - 22

Franțuzoaicele au condus cu 2-0 și cu 4-2, însă nordicele au preluat conducerea din minutul 12, scor 5-4, prin golgheterul competiției, Nora Mork, care a punctat de la 7 metri.

Din acel moment, Norvegia a condus până la pauză, iar dovada că meciul a fost unul extrem de echilibrat a fost și faptul că între minutele 17 și 20 nu s-a marcat niciun gol. Reprezentantele Norvegiei au presat și Dale a făcut prima dată o diferență de 5 goluri, scor 13-8.

La pauză a fost însă 14-10 pentru Norvegia, iar Foppa a bifat 4 goluri pentru franța, în timp ce norvegiencele Herrem și Oftedal au avut câte 3. Partea secundă a început tot sub semnul echilibrului, iar mai bine de 3 minute nu s-a înscris.

Kristiansen a marcat primul gol din repriza secundă și Norvegia avea 5 goluri diferență. Din acel moment a început lupta de urmărire a franțuzoaicelor. Zaadi a egalat la 17 din 7 metri, iar apoi aceeași Zaadi a egalat la 19, tot de la 7 metri.

În cele din urmă, norvegiancele și-au revenit și au demonstrat că formează cea mai puternică națională din Europa în acest moment. Solberg a stabilit scorul final, 22-20 pentru Norvegia.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: