19
Mar, Mar

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

Sute de solicitări, în ultima lună, la S.P.C.P Brașov.

În perioada 01-30.11.2020, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte (S.P.C.P.) Braşov au fost depuse 759 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:

- 686 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;

- 73 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

În aceeași perioadă, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 564 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.

În total, în luna noiembrie a.c., au fost analizate şi soluţionate 1323 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare.

De asemenea, în perioada menționată, au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 773  paşapoarte.

În luna noiembrie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 229 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, din care:

- 30 cereri primite la ghişeu;

- 199 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru 32 de cereri primite de la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa Persoanelor.

În această perioadă, au fost primite de la instanţele de judecată 235 comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe - conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare - un număr 74 restricţii de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

De asemenea,  au fost eliberate 3 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: