19
Mar, Mar

sursă foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a avertizat în legătură cu cele mai periculoase simptome ale bolii COVID-19: febra și saturația în oxigen.

Referitor la febră si contextul în care aceasta devine periculoasă în infecția cu noul coronavirus, managerul Institutului "Marius Nasta" a explicat că „trebuie sa stim ca febra este pana la urma un mecanism de aparare al organismului, un mecanism prin care organismul lupta impotriva replicarii virale. Prin urmare, ea este normala intr-o infectie virala, intr-o infectie bacteriana, normala din perspectiva modului in care organismul nostru se apara de infectie. Sigur ca da, trebuie redusa cu tratament specific, cu medicamente care sa scada febra, insa putem spune ca o atentie deosebita trebuie sa acordam sindromului febril (...) daca el trece peste 38,5”.

Totuși, când bolnavii de coronavirus urmează un tratament acasă, cel mai important este să se urmărească saturația în oxigen, informează realitatea.net.

Atunci cand frecventa respiratorie creste si - normalul respiratiilor pe minut este de 16-18 - daca ajungem la o frecventa de 25-30 de respiratii pe minut, cu adevarat trebuie sa fim ingrijorati de ce se intampla cu starea noastra si sa cerem ajutor din partea medicului", a declarat Beatrice Mahler, potrivit ziare.com.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: