19
Mar, Mar

Eveniment

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat procedurile pentru reabilitarea stației Predeal.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat vineri anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reabilitarea stației CF PREDEAL – linii, aparate de cale, peroane, tunel pietonal (expertiză și DALI), SRCF Brașov”.

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui derulat pe parcursul a maximum șase luni de zile, este de 300.000 de lei, echivalentul a peste 60.000 de euro.

Prestarea serviciilor constă în elaborarea expertizei pentru dispozitivul de linii și aparate de cale (macazuri), precum și expertiza tunelului pietonal. Întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții va lua în calcul două variante pentru reabilitarea dispozitivului de linii și a aparatelor de cale, precum și elaborarea a trei variante pentru reabilitarea tunelului pietonal.

La reabilitarea stației Predeal dispar liniile 9-18

Se vor trata următoarele variante: A. Lucrări la liniile CF: Varianta 1: Refacție linii CF 1, 7 și 8 cu înlocuirea aparatelor de cale aferente acestora, refacerea peroanelor de la liniile 2-3 și 6-7 și desființarea liniilor 9-18. Varianta 2: Reconfigurare stație prin eliminarea paralelogramului, înlocuirea aparatelor de cale și construirea a două peroane noi la liniile 2-3, 4-5, și desființarea liniilor 9-18.

Pasarelă în loc de tunel după reabilitarea stației Predeal?

Lucrări la tunelul pietonal

Varianta 1: Reabilitarea tunelului pietonal prin refacerea hidroizolației la extradosul tunelului și pe zonele scărilor de acces și a radierului.

Varianta 2: Construirea unui tunel pietonal nou pe amplasamentul existent sau pe un amplasament alăturat și demolarea celui vechi. C.

Lucrări pasarelă pietonală

Varianta 1: Construirea unei pasarele pietonale pe structură metalică.

Varianta 2: Construirea unei pasarele pietonale pe structură metalică de beton armat.

În toate variantele vor fi prevăzute și lucrări de refacere a peroanelor, copertine noi, reparații parțiale la platforma liniei 1, refacerea accesului spre strada Eroilor și adaptarea instalațiilor LC, SCB, TTR cu lucrările prevăzute la linii și peroane. Pentru varianta construirii unei pasarele pietonale pe structură metalică/structură de beton armat, sau a unui tunel nou, vor fi prevăzute și lucrări de demolare a tunelului pietonal vechi.

În toate variantele vor fi incluse lucrări de amenajare a terenului (zonă verde) aflat pe vechiul amplasament al liniilor de la 9 la 18 rezultat prin desființarea acestora și reconfigurarea sistemului de linii, precum și a aparatelor de cale.

Condiții de participare la licitație

Ofertantul trebuie sa facă dovada că în ultimii trei ani (împliniţi la data limită de depunere a ofertelor) a prestat servicii de proiectare duse la bun sfârşit, în cadrul a maximum trei contracte, din care să rezulte că au fost proiectate lucrări similare în domeniul infrastructurii feroviare, având în vedere că acestea au ponderea cea mai mare în cadrul contractului.

Cuantumul garanției de participare este de 3.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 18 ianuarie 2021, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 18 mai 2021, potrivit clubferoviar.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: