19
Mar, Mar

sursă foto: capital.ro

Eveniment

Adrian Streinu Cercel, directorul de la Matei Balș, a declarat că pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în țara noastră.

Streinu-Cercel susţine că s-a pierdut timp preţios: în opinia sa, în urmă cu trei luni ar fi trebuit efectuată o testare în masă şi izolaţi cei infectaţi. Inclusiv industria HoReCa ar fi avut de câştigat, spune profesorul Streinu-Cercel.

Noi nu suntem utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă. Aveam posibilitatea să le dăm celor de la HoReCa să preia, în vederea izolării, pe cei care nu aveau unde să se izoleze iar noi, partea medicală, îi puteam asista, toată lumea era mulţumită. Nu s-a făcut nimic din toate acestea.

Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă ‘nothing in, nothing out’ (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură”, a declarat medicul la o televiziune de știri.

”(n.r. pandemia) Este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează”, a declarant Streinu Cercel, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: