29
Vin, Mar

Eveniment

     Nici n-au început bine munca în funcţia de directori de şcoli și mulți dintre ei au decis să și demisioneze. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean  Braşov nu are încă o evidenţă a lor, dar  a precizat că există astfel de cazuri. 

     La nivelul județului Braşov au rămas vacante  107 posturi de director şi director adjunct , în urma concursului pe post. Aceste posturi au rămas  vacante din trei motive:  candiații înscriși la concurs au picat examenul. Pentru anumite școli nu s-a prezentat nimeni la concurs DAR și pentru că au fost persoane care, deși au fost numite de inspectorat, au demisionat din funcție.

     Inspectoratul Şcolar Judeţean este nevoit acum  să numească noi directori în cazul tuturor acestor unităţi,în majoritatea cazurilor fiind vorba de alte persoane decât foştii directori. Săptămâna trecută, mai exact în data de 6 ianuarie, actualul ministru al  Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a dat o derogare, prin care în funcţiile de directori pot fi numite aceleaşi persoane care au ocupat funcţiile şi înainte de concurs, dacă nu există interes pentru respectivele funcţii. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: