28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Temperaturile în următoarele patru săptămâni vor fi mai ridicate decât cele specifice primei luni de iarnă. Prognoza meteo în decembrie, transmisă vineri de meteorologi estimează că în săptămâna de Crăciun vor fi temperaturi mai ridicate și va ploua.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat vineri estimările evoluției vremii pentru următoarele patru săptămâni, adică în perioada 30 noiembrie - 28 decembrie. Informează digi24.

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

Săptămâna viitoare va fi singura din acest interval de prognoză în care va fi mai frig. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice

Săptămâna 7 – 14 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Precicipitațiile vor fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice.

Săptămâna 21 – 28 decembrie

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate față de cele specifice acestei perioade, lîn întreaga țară. Maximele vor urca spre 7 grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: