19
Mar, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

În cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu au verificat stadiul lucrărilor de construcție a sălii de sport de lângă stadionul Metrom.

Sala este multifuncțională și omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă și individuale, inclusiv la nivel de  seniori (handbal, baschet, volei, tenis etc).

Până în acest moment au fost executate peste 80% din totalul lucrărilor, termenul de finalizare fiind ianuarie 2021.

Brașovul are nevoie de infrastructură sportivă și e bine că avem astfel de proiecte care vor fi date în curând în folosință. Vorbim despre finalizarea lucrărilor la sfârșitul lunii ianuarie, și este important să avem mai multe suprafețe de joc pentru diverse sporturi, mai multe săli ce pot fi folosite polivalent, pentru cluburile sportive din oraș. Acum avem Sala Sporturilor, vom avea și această sală de la Metrom, mai este un proiect pe fostul stadion Carpați, care va fi gata anul viitor. Toate aceste săli, gestionate de direcția din subordinea Primăriei, vor fi utilizate în folosul copiilor, juniorilor și seniorilor din sportul brașovean“, a declarat primarul Allen Coliban.

Până în prezent au fost finalizate lucrările la structura de rezistență și cele de compartimentare, au fost montate fermele metalice (structura de susținere a acoperișului) și acoperișul, au fost, de asemenea, finalizate lucrările de introducere a rețelelor electrice, de încălzire, de apă și canalizare, precum și branșamentele la rețelele de utilități.

În acest moment se lucrează la montarea geamurilor, turnarea șapelor autonivelante la parter și etaj, se execută placarea grupurilor sanitare cu gresie și faianță, se vopsește structura metalică (plafonul sălii) în vederea montării corpurilor de iluminat și a sistemului de ventilație. La exterior s-a  achiziționat cantitatea necesară de pavele și s-a început montarea acestora.

Sala de sport Metrom va cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter vor fi amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe, 2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie.

Valoarea investiției este de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA).

Lucrările sunt executate de AEON Building SRL, iar proiectant general este Danina Star.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: