25
Joi, Apr

Eveniment

Tarifele modificate la parcare și parcometrele montate prin tot orașul i-au luat pe nepregătite pe brașoveni.

Nemulțumit de aceste schimbări se arată și  Lucian Pătrașcu, candidat PSD la Camera Deputaților.

Începând de vineri, 13 noiembrie, s-aumodificat tarifele pentru cele 10.200 de locuri de parcare publice din municipiul Brașov, conform Regulamentului de organizare şifuncţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov, aprobat în 2017, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 282, care stabilește noi tarife, noi zone de tarifare și un nou program de funcționare. Mă alătur brașovenilor nemulțumiți de aceste decizii. Nu se justifică amplasarea parcometrelor și taxarea șoferilor aproape pe orice stradă din municipiu, mai ales în plină criză economică, pe perioadă de pandemie, când, veniturile brașovenilor au scăzut substanțial. 

Cel mai recent sondaj comandat de Parlamentul European arată că nu mai puţin de 55% dintre români susţin că veniturile deja le-au fost afectate din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât, cele mai recente date furnizate de Direcția Județeană de Statistică Brașov sunt dramatice.  În perioada septembrie 2019-septembrie 2020, județul Brașov a pierdut 4532 de angajați. De unde să aibă atunci șoferii brașovenii bani, când nu mai au siguranța unui loc de muncă?

Allen Coliban, primarul nou ales, vine din partea USR, iar George Scripcaru, fostul primar, din partea PNL. Cele două partide sunt într-o alianță la nivel de Brașov, iar problema parcărilor trebuie asumată de ambele partide, atâta timp cât sunt într-o alianță. Să nu uităm că locurile de parcare ar trebui administrate de Primăria Brașov printr-o societate din subordine, nicidecum oferite pe tavă unei firme private. Cât timp nu există suficiente parcări pentru riverani, iar aceștia plătesc taxe și impozite inclusiv pentru autoturisme, este normal să beneficieze și de locuri de parcare.

Brașovenii nu au facilitățile din alte mari orașe din țară, nu îi putem împovăra cu noi tarife noi la parcare, mai ales în această perioadă, când veniturile populației au fost afectate de pandemie. Să nu uităm că vorbim de un oraș turistic. Din cauza pandemiei, numărul turiștilor care ajung în Brașov aproape s-a înjumătățit. Cu astfel de măsuri, și mai puține persoane vor alege orașul nostru ca destinație turistică. Să nu uităm că foarte mulți brașoveni care lucrau în HoReCa au rămas fără venituri. Le mai îngreunăm și noi existența?” a declarat Lucian Pătrașcu, candidat PSD Brașov la Camera Deputaților.

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov

CMF: 11200020

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: